Te święta były wyjątkowe. Postanowiliśmy podejść bardziej ambitnie do tematu wędlin i kiełbas i przygotować je samodzielnie. W efekcie, wraz z DobraKielbasa.pl, przygotowaliśmy:
A oto efekty bardzo przyjemnej pracy:
Gotowe wędliny.
Najlepsza pierwsza biała kiełbasa ever.
Karkówka i szynka.
Wędzona karkówka.
Wędzona szynka.
Kiełbasa pikantna a’la chorizo.
Biała świąteczna.
Kiełbasa a’la chorizo.
Kiełbasa wiejska z rozmarynem i czosnkiem.
Biała kiełbasa. Pikantna: mocno pieprzna i czosnkowa.
Inne wielkanocne dania też się udały:
Faszerowane jajka. Mój numer 1 na wielkanocnym stole.
“Sałatka Babci Jadzi”. Najlepsza. Ser żółty, groszek, majonez, grzybki marynowane, sól, pieprz, ostra papryka w proszku.
Świąteczna szynka.
Świąteczna szynka korzenna. Z pomarańczą, miodem pitnym, goździkami i wieloma innymi dodatkami.