Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Paprykarz Szczeciński

03.07.2015 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

PaprykarzPaprykarz Szczeciński
 
Składniki:
1 kg filetów z dorsza (mogą być mrożone)
0,5 kg mięsa z wędzonej makreli
1 kg obranej cebuli
450 g koncentratu pomidorowego
400 g ryżu
180 g oleju
 
Przyprawy:
70 g soli
15 g cukru
23 g papryki słodkiej
34 g sosu sojowego
34 g octu
9 g chili
3 g pieprzu
 
Ryż gotujemy al dente i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy przecier i wszystkie przyprawy. Studzimy. Rybę siekamy bardzo drobno lub mielimy na sitku 4 mm. Cebulę i rybę mieszamy i dodajemy ryż. Wkładamy w sterylne słoiki i pasteryzujemy 50 minut w wodzie o temp. 95 stopni.

Zobacz artykuł: Radiomagnetofon Kasprzak, rower Wigry i on… Paprykarz Szczeciński!

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama