Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Baleron z szynkowara

23.03.2020 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Baleron z szynkowaraBaleron z szynkowara

Składniki:
– 1 kg karkówki
– 18 g peklosoli
– 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
– 1 łyżeczka ziół prowansalskich
– 1 łyżeczka tymianku
– 3 ząbki czosnku
– ziele angielskie
– liście laurowe

Wykonanie:
Mięso czyścimy z błon i myjemy. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą w miseczce, a następnie nacieramy nimi karkówkę i nakłuwamy siekaczem do mięsa. Mięso wkładamy do lodówki na 4-5 dni. Zamarynowane mięso wkładamy do szynkowara i parzymy najlepiej w temperaturze wody 75-80 st. do osiągnięcia w środku mięsa 72-75 st. Po parzeniu studzimy i wkładamy do lodówki do lodówki.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama