Przepisy

Rosół z pulpecikami

Rosół z pulpecikami...

14 stycznia 2019

Pyzy z mięsem...

14 stycznia 2019
Domowy schab wieprzowy

Domowy schab wieprzowy...

14 stycznia 2019
Dietetyczna pierś z kurczaka podana na ryżu z sałatką ze szpinaku

Dietetyczna pierś z ...

14 stycznia 2019
Łosoś wędzony

Łosoś wędzony...

14 stycznia 2019

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Biala is the Best!

26.09.2011 | kategoria: Artykuły, Biała kiełbasa

Wielu może zaskoczyć tak stanowcza deklaracja, ale prawdopodobnie tylko dlatego, że jeszcze nigdy nie spróbowali zrobić własnej białej kiełbasy w warunkach domowych i nie są świadomi korzyści, jakie za nią przemawiają.

Największą zaletą jest właśnie jej domowe pochodzenie i co za tym idzie pełna kontrola nad procesem wytwarzania. Nie potrzeba do jej zrobienia żadnych akcesoriów, których nie znalazłoby się w większości kuchni, a nawet jeśli – to uwierzcie inwestycja się opłaci (np. zakup maszynki do mielenia mięsa).

Sami wybieracie surowiec, więc decydujecie o jego jakości, właściwościach (np. czy nie za tłusty). Zgodnie z własnym gustem i potrzebami dobieracie kompozycję mięsa i ilości przypraw. A na wywarze z parzenia białej wychodzi doskonały żurek – nie trzeba chyba dodawać, że ma również domowy charakter.

W sekcji przepisy znajdziecie nasze propozycje na białą kiełbasę i żurek. Zachęcamy do wypróbowania, komentowania, ale również do podzielenia się z innymi użytkownikami własnymi sposobami na przyrządzanie białej i innych kiełbas w warunkach domowych.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama