Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Boeuf Stroganow

23.02.2022 | kategoria: Dania, Przepisy

Boeuf StroganowBoeuf Stroganow

Składniki:
– 1 polędwica wieprzowa około 50 dag
– 1 polędwica wołowa około 50 dag
– 6 cebul
– 50 dag świeżych lub mrożonych grzybów prawdziwków
– 20 dag świeżych lub mrożonych kurek
– 5 papryk czerwonych
– 5 ogórków kiszonych
– masło klarowane
– sól
pieprz
– chilli
– papryka słodka i ostra
– liście laurowe
– ziele angielskie

Wykonanie:
Polędwicę wieprzową i wołową pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Cebulę obrać, poszatkować na plasterki, podsmażyć i dodać do mięsa. Prawdziwki pokroić, podsmażyć na maśle klarowanym na złoty kolor przełożyć do garnka. Ogórki pokroić w plasterki i dodać do pozostałych składników zupy. Paprykę pokroić na kawałki i włożyć do pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól do smaku. Gotować na bardzo wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama