Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Deser na mundial

18.06.2018 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Deser na mundialDeser na mundial

Składniki:
– 1/2 szkl kaszy jaglanej prażonej 1 laska wanilii 
– 2 szkl mleka
– 2 łyżki oleju kokosowego 
– 1 łyżeczka miodu

Dodatkowo 
– owoce sezonowe np. truskawki 
– cukier cynamonowy
– sos owocowy.

Wykonanie:
1. Do garnka wlewamy 1 i 1/2 szkl. mleka, dodajemy kaszę jaglaną, miód i ziarenka z laski wanilii.
2. Gotujemy około 25 minut pod przykryciem do czasu, aż będzie delikatnie rozgotowana. Pamiętamy o mieszaniu kaszy.
3. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy i pozostałe mleko.
4. Masę jaglaną blendujemy do momentu rozprowadzenia wszystkich grudek.
5. Do szklanych foremek władamy ciepły krem, na wierzchu układamy truskawki.
6. Studzimy i wkładamy do lodówki. 
7. Przed podaniem posypujemy cukrem, cynamonom lub sosem owocowym. 

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama