Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'10.199.209.35' (using password: NO) in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 21

Andouille

15.05.2013 | kategoria:


rodzaj kiełbasy francuskiego pochodzenia, popularna w Luizjanie (USA) dzięki francuskim imigrantom. Grubo mielona, mocno przyprawiona i wędzona kiełbasa wieprzowa. W jej składzie znajduje się mięso wieprzowe (w wydaniu francuskim są to jelita i żołądki), cebula, papryka i przyprawy.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama