Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'10.199.209.39' (using password: NO) in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 21

Domowa wędzarnia

15.05.2013 | kategoria:


Zamiast kupować gotowy produkt, można wykonać własnoręcznie wędzarnię na swoje potrzeby. Decydując się na wędzarnię z odrębnym paleniskiem najprościej chyba będzie skorzystać z metalowej beczki. Dodatkowo konieczne są cegły, blacha, stalowa rura w formie rynny i kolanko o średnicy nie większej niż 20 cm, metalowe pręty, siatka oraz haki, najlepiej w kształcie litery “S”. Beczka będzie służyć jako komora wędzarnicza, w której na hakach lub prętach powiesimy nasze wędliny, kiełbasy i inne frykasy (nie czuję jak rymuję). Rura posłuży jako kanał dymny od paleniska do komory, zaś cegieł użyjemy do konstrukcji paleniska.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama