Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'10.199.209.39' (using password: NO) in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 21

Emulgatory

15.05.2013 | kategoria:


środki powierzchniowo czynne, które dzięki aktywności cząsteczek hydro- i lipo– filnych powodują tworzenie się emulsji i nadają jej trwałość. W przemyśle mięsnym stosowane są w celu uzyskania smarownej konsystencji np. pasztetów oraz w produkcji parówek i wędlin podrobowych.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama