Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'10.199.209.35' (using password: NO) in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 20

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/mowstudio/ftp/www/dobrakielbasa/dobrakielbasa/wp-content/themes/DobraKielbasa/single.php on line 21

Nadbużańska kiełbasa jałowcowa

20.06.2013 | kategoria:


sucha, dość chuda kiełbasa wieprzowa była przysmakiem wielkanocnym już w XVIII wieku. Jej charakterystyczną cechą jest niepowtarzalny aromat wynikający z wędzenia jałowcowym dymem. Z czasem kiełbasa jałowcowa stała się tak popularna, że wytwarzano ją także w innych rejonach kraju.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama