Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Frankfurterki w cieście francuskim

19.12.2017 | kategoria: Dania, Dodatki, Przekąski, Przepisy

Frankfurterki  w cieście francuskim Frankfurterki w cieście francuskim

Składniki:
– opakowanie frankfurterek
– opakowanie ciasta francuskiego
– jajko
– majonez
– ketchup

Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2-3 cm. 
Owijamy frankfurterki paskami ciasta. Ciasto lekko dociskamy. 
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close