Składniki:
– 300 g mąki pszennej
– 500 ml mleka
– 2 jajka (osobno żółtka i białka)
– 1/2 szklanki tartego sera cheddar
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki soli
– świeżo mielony pieprz
Dodatki:
– Szynka w plastrach
– rukola
– pomidor
– papryka
– ogórek
– szczypiorek
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz, dodajemy ser, żółtko i mleko. Całość dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na czystą pianę, następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy chochlą na nagrzane i posmarowane olejem płytki gofrownicy. Masę rozprowadź po całej powierzchni. Pieczemy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi składnikami (Rukola, ogórek, pomidor, papryka, szynka i szczypiorek).