Najnowsze Artykuły

Miski pełne smaku i zdrowia

Miski pełne smaku i ...

31 października 2018

Kaczka nie taka dziwaczka...

11 października 2018
Dyskretny urok marynaty

Dyskretny urok marynaty...

25 września 2018
Grill i owoce morza

Grill i owoce morza...

06 września 2018
Kiszonki

Kiszonki...

02 sierpnia 2018

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Gołąbki z młodej kapusty

18.06.2018 | kategoria: Dania, Przepisy

Gołąbki z młodej kapustyGołąbki z młodej kapusty

Składniki:
– 1 główka młodą kapustę 
– 1 kg mięsa karkówki wieprzowej
– 2 jajka 
– 3 łyżki bułki tartej 
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego 
– sól morską  
pieprz kolorowy 
– ziele angielskie
– listek laurowy 

Wykonanie:
1. Kapustę sparzyć gorącą wodą, zdjąć liście i zostawić do wystygnięcia.
2. Mięso zmielić w maszynce do mięsa.
3. Do karkówki dodajemy bułkę tarką, jajka i doprawiamy do smaku przyprawami, dokładnie wyrabiamy.
3. Na liściu z kapusty układamy kulki mięsne i zawijamy.
4. Gołąbki układamy w garnku, zalewamy 1 litrem wrzącej wody dodajemy przyprawy liście laurowe, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu czarnego i koncentrat pomidorowy.
5. Gotujemy około 1 godzinę, pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama