Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Gotowany filet z indyka

08.04.2019 | kategoria: Przepisy

indykSkładniki
– ok. 1 kg filetu z indyka
– zalewa do piersi z indyka
– 2 litry wody
– 1 łyżka soli
– 2 łyżeczki płaskie pieprzu mielonego
– świeży tymianek
– 5 ziaren ziela angielskiego
– 3 liści laurowych
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1 łyżeczka wędzonej papryki
– 1 łyżka ostrej musztardy

Wykonanie
Dokładnie myjemy filet z indyka. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy i wkładamy filet z indyka. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 5 minut. Garnek zdejmujemy z palnika i odstawiamy na około 6 godzin. Po tym czasie ponownie zagotowujemy i gotujemy około 5 minut, po czym odstawiamy na 6 godzin. Po tym czasie ponownie zagotowujemy i gotujemy około 5 minut. Filet zostawiamy w wodzie do wystygnięcia (np. na cała noc).

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama