Najnowsze Artykuły

Kuchnia na kółkach...

28 listopada 2017
Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Gruszki w occie

10.08.2017 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Gruszki w occie Gruszki w occie

Składniki:
– 1 kg twardych gruszek
– 25 dag cukru
– ½ litra wody
– sok z ½ cytryny
– ¾ szkl. octu 10%
– goździki

Wykonanie:
Gruszki umyć, obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Następnie zalać wodą z cytryną żeby nie ściemniały. Owoce ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić kilka goździków. Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, zagotować, a następnie gorącym syropem zalać gruszki. Słoiki z gruszkami pasteryzować 10-20 minut w zależności od wielkości słoika.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close