Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Karkówka smażona podana z ogórkami

01.08.2022 | kategoria: Dania, Przepisy

Karkówka smażona  podana z ogórkamiKarkówka smażona podana z ogórkami

Składniki:
– 4 kotlety z karkówki wieprzowej
– Marynata
– 50 ml oleju rzepakowego
– 20 ml sosu sojowego
– 1 łyżka musztardy dijon
– 1 ząbek czosnku
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
– sól, pieprz

Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Zamarynowane mięso smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Karkówkę podajemy z ogórkami lub ulubioną sałatką.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama