Najnowsze Artykuły

Jesienne gulasze

Jesienne gulasze...

27 września 2019
Burgery z grilla

Burgery z grilla...

13 września 2019

Sezon ogórkowy trwa...

28 sierpnia 2019

Jak dobrze zjeść na ...

26 sierpnia 2019

Letni obiad...

25 czerwca 2019

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Karkówka ze słoika

13.09.2019 | kategoria: Dania, Dodatki, Przepisy

Karkówka ze słoika Karkówka ze słoika

Składniki:
– 1 kg karkówki
– 1 łyżka soli
– 1 łyżeczka pieprzu
– 1 łyżeczka wędzonej papryki
– ziele angielskie
– liście laurowe
– 3 ząbki czosnku
– 1 łyżka suchej żelatyny

Wykonanie:
Mięso z karkówki kroimy na mniejsze kawałki, następnie doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Mięso dokładnie mieszamy i wkładamy na noc do lodówki. Do mięsa dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Karkówkę władamy ciasno do słoików, zakręcamy zakrętki. Dno płaskiego garnka wykładamy ściereczką. Do garnka wkładamy słoiki, nalewamy zimnej wody do ¾ wysokości słoików. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około trzech godzin na wolnym ogniu w zależności od wielkości słoików. Wyjmujemy słoiki z garnka pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne słoiki wstawiamy do lodówki.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama