Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kaszanka na ostro

15.05.2015 | kategoria: Grill, Przepisy

Kaszanka na grilluKaszanka na ostro
 
Składniki:
8 kaszanek
1,5 szklanki ketchupu pikantnego
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka chili i łyżeczka imbiru
3 ząbki czosnku
sól do smaku
 
Czosnek wyciśnij za pomocą praski, Wymieszaj ketchup, miód, przyprawy, sól i czosnek. Umyte i osuszone kaszanki ponakłuwaj i natrzyj glazurą. Następnie odstaw na pół godziny. Rozgrzawszy grill, ułóż kaszanki na tackach lub ponakłuwanej folii aluminiowej. Co jakiś czas przewracaj i smaruj resztą glazury. Grilluj przez 20 minut i podaj kaszankę pokrojoną w plastry.
 
Zobacz artykuł: 5 rzeczy, bez których nie zrobisz udanego grilla

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama