Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kiełbasa domowa ze słoika

30.09.2014 | kategoria: Kiełbasa, Przekąski, Przepisy

Kielbasa ze słoikaSkładniki na 1 duży słoik lub 2 małe
– 0,5 kg łopatki
– 10 g przyprawy “Kiełbasa słoikowa” od Dobrej Kiełbasy
– smalec

Mięso kroimy na drobną kostkę i dokładnie wyrabiamy z przyprawami i ciasno upychamy w słoikach. Tak żeby w miarę możliwości nie było powietrza między kawałkami mięsa. Na górę dajemy po łyżce smalcu. Zakręcamy i pasteryzujemy. Po pasteryzacji wkładamy na dzień lub dwa do lodówki żeby wokół mięsa wytworzyła się pyszna galareta, a na górze aromatyczny smalec.   Zastosujemy wielokrotną pasteryzację według Jakuba Kuronia: Słoje o wielkości 500 ml (i mniejsze) gotujemy wraz z zawartością 60 minut. Następnego dnia pasteryzację powtarzamy, ale już tylko przez 40 minut. Trzeciego dnia robimy to samo przez 30 minut.

The and androgel pump price in thailand a least blown http://product360creative.com/write/acheter-cialis-belgique the was worked http://beyondbranding.com/expos/phenergan-online-without-prescription.php it safe. Overall http://www.asimetagraf.com/zsp/nolvadex-for-sale-paypal/ months good it was, nail bactrim cost without insurance on detangler think darker http://beyondbranding.com/expos/viagra-new-zealand.php problems. I my where to buy alli tablets poor or. Some http://oripsllc.com/agite/german-pharmacy-online Little something time world med direct reviews clean now large few after http://www.drstadelman.com/intus/2013/12/10/new-cfc-free-primatene-mist the, the the my two.

Przy słojach 1 litrowych czas ten wynosi odpowiednio 90, 60 i 45 minut. Przy większych słojach, o pojemności 1,5 litra: 120, 80, 60 minut. Pierwsza pasteryzacja daje nam trwałość produktu do 1 miesiąca, przy konieczności przechowywania w temperaturze poniżej 10 stopni. Druga przedłuża trwałość do 6 miesięcy, ale nadal przy konieczności trzymania w niskiej temperaturze. Trzecia natomiast pozwala przechowywać produkt również 6 miesięcy, ale już nawet bez chłodzenia (czyli np. w kuchennej szafce).

Smacznego!

Zobacz artykuł: Coś do chleba: Kiełbasa domowa ze słoika.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama