Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kofty z grilla

31.05.2021 | kategoria: Grill, Przepisy

Kofty z grillaKofty z grilla

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:
– 500 g mielonej łopatki wieprzowej;
– 1/2 małej cebuli;
– 2 ząbki czosnku;
– 1 łyżeczka kolendry;
– 1 łyżeczka papryki;
– 1/2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej;
– 1/2 łyżeczki cynamonu;
– 1/2 łyżeczki kuminu;
– 1/2 łyżeczki imbiru;
– sól;
pieprz

Wykonanie:
Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i bardzo dokładnie mieszamy przy pomocy robota z hakiem. Masa musi być kleista. Z mięsa formujemy podłużne kotleciki, które owijamy dookoła drewnianego patyczka do szaszłyków. Mięso musi dobrze do niego przylegać. Każdą koftę smarujemy oliwą i grillujemy ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu. W zależności od mocy grilla po ok. 15-20 minutach powinny być gotowe. Kofty podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama