Najnowsze Artykuły

Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017
Wołowina odczarowana

Wołowina odczarowana...

08 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Królik w białym winie

27.10.2017 | kategoria: Dania, Przepisy

Królik w białym winieKrólik w białym winie

Składniki:
– 4 udka królika
– masło klarowane do smażenia
– sól
pieprz
– 1 główka czosnku
– 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
– 2 gałązki rozmarynu

Wykonanie:
Udka oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim królika na złotawy kolor. Główkę czosnku kroimy w poprzek na pół, smażmy przez chwilę na patelni rozciętą częścią do dołu. Wszystko przekładamy do żeliwnego garnka. Wlewamy wino, wrzucamy gałązki rozmarynu. Szczelnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 3 godziny. Po tym czasie, jeśli jest taka potrzeba sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z pure z ziemniaków.

Zobacz artykuł: Dietetyczne białe mięso

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close