Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Krupnik rozgrzewający

07.02.2018 | kategoria: Przepisy, Zupy

Krupnik rozgrzewający Krupnik rozgrzewający

Składniki:
– 200 g piersi z indyka
– 100 g kaszy jęczmiennej
– 200 g ziemniaków 1 marchewka
– 1 litr bulionu drobiowego
– 1 cm imbiru
– 3 mrożone grzyby prawdziwki
– ½ suszonej ostrej papryki
– 2 liście laurowe
– Kilka ziaren ziela angielskiego
– Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Pierś z indyka pokroić na kawałki 2×2 cm. Dokładnie umytą kaszę osączyć na sitku. Obraną marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, obrać imbir i pokroić w plastry. Do rondla wrzucić pierś z indyka, grzyby, warzywa, kaszę, paprykę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama