Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Krupnik rozgrzewający

07.02.2018 | kategoria: Przepisy, Zupy

Krupnik rozgrzewający Krupnik rozgrzewający

Składniki:
– 200 g piersi z indyka
– 100 g kaszy jęczmiennej
– 200 g ziemniaków 1 marchewka
– 1 litr bulionu drobiowego
– 1 cm imbiru
– 3 mrożone grzyby prawdziwki
– ½ suszonej ostrej papryki
– 2 liście laurowe
– Kilka ziaren ziela angielskiego
– Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Pierś z indyka pokroić na kawałki 2×2 cm. Dokładnie umytą kaszę osączyć na sitku. Obraną marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, obrać imbir i pokroić w plastry. Do rondla wrzucić pierś z indyka, grzyby, warzywa, kaszę, paprykę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close