Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kurczak – przekąska piwna

25.07.2015 | kategoria: Przekąski, Przepisy, Wędzenie

KurczakKurczak – przekąska piwna
 
Składniki:
5 udek kurczaka, tzw. pałek
20 g dymu wędzarniczego w płynie do kurczaków
1 l wody
50 g soli
 
Udka kurczaka moczymy w solance przygotowanej z wody, soli i dymu wędzarniczego przez 24 godziny w lodówce. Po tym czasie kurczaka osuszamy, przekładamy na ruszt i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. A wszystko to widać również na naszej fotorelacji.

Kurczak

Kurczak

Kurczak

Kurczak

Kurczak

Kurczak

Kurczak
 

Zobacz artykuł: Ile dymu w dymie w płynie?

Zobacz przepis: Wędzona Makrela

Zobacz przepis: Boczek wędzony

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama