Najnowsze Artykuły

Kuchnia na kółkach...

28 listopada 2017
Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kwaśnica

27.11.2017 | kategoria: Dania, Przepisy, Zupy

KwaśnicaKwaśnica

Składniki:
– 1 kg żeberek wędzonych
– 30 dag słoniny wędzonej
– 1/2 kg kiełbasy toruńskiej
– 1/2 kg ziemniaków
– 1 kg kiszonej kapusty
– 2 kostki rosołowe drobiowe
Majeranek
– Ziele angielskie 
Pieprz 
– Kminek 
– Sól
– Kilka ząbków czosnku

Wykonanie:
Żeberka pokroić na porcje, gotować około godziny w osolonej wodzie z zielem angielskim i słoniną wrzuconą w jednym kawałku. Do wywaru dodać pokrojoną kiszoną kapustę i kminek, pokrojoną kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotować na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Wyjąć słoninę, miała dodać tylko smaku. Dodać wcześniej obrane i pokrojone w kostkę, ugotowane ziemniaki. Gotować jeszcze pięć minut.
Gorącą zupę podawać solo albo ze świeżym chlebem.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close