Najnowsze Artykuły

Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017
Wołowina odczarowana

Wołowina odczarowana...

08 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Lemoniada cytrusowa

05.07.2017 | kategoria: Dodatki, Przepisy

Lemoniada cytrusowaLemoniada cytrusowa

Składniki:
– 4 cytryny
– 4 pomarańcze
– 1/3 szklanki cukru pudru
– świeża mięta
– 2 litry schłodzonej wody mineralnej
– kostki lodu

Wykonanie:
Cytryny, pomarańcze wyszorować i sparzyć skórkę. Wycisnąć sok z trzech cytryn i pomarańczy. Wodę połączyć z sokiem i cukrem pudrem. Sparzoną cytrynę i pomarańczę pokroić na cząstki lub plasterki. Do „słoików” lub wysokich szklanek włożyć pokrojoną cytrynę, pomarańczę wlać wodę, dodać świeże listki mięty i kostki lodu.

 

  • Czesia

    Zrobiłam wszystko według tego przepisu tylko dałam cisowiankę z gazem, bo wolę taką od zwykłej wody. Przyszykowałam kilka porcji w słoikach do picia, takich jak na zdjęciu i smakowało świetnie. Idealne picie na dzisiejszy skwar.

    • Tomaszek Jośko

      Ale unikaj tej z plastikowych butelek. Już kilka lat temu angielskie badania dowiodły że świństwa z butelek PET przenikają do napojów. Substancje te wykrywano następnie w organizmach dzieci raczących się systematycznie takimi napijami. Jednak woda z wodociągu jest w nim około doby, ta w butelce ponad miesiąc.

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close