Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Papryka faszerowana jajkiem na twardo

24.09.2020 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Papryka faszerowana jajkiem na twardoPapryka faszerowana jajkiem na twardo

Składniki:
– 2 papryki
– 3 jajka
– 6 rzodkiewek
– Kilka gałązek szczypiorku
– Szynka parmeńska
– Sos czosnkowy
– Jogurt naturalny
– Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Gotujemy jajka na twardo. Zimne jajka kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy na drobno. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Do miski wkładamy pokrojone jajka, rzodkiewki, szczypiorek, 2 łyżki sosu czosnkowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Dokładnie mieszamy następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy na 4 części i czyścimy z nasion. Napełniamy farszem jajecznym, dekorujemy szynką parmeńską i szczypiorkiem.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama