Pasta fasolowa z wędzonką w pasztecikach
Autor: Grażyna Wolska
Wyróżnienie – Konkurs – Dymna Rewolucja
Składniki:
1/2 szklanki wody,
3 łyżki oleju,
2 łyżeczki dymu w płynie,
1 łyżkę sosu sojowego,
1 czubatą łyżeczkę słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego,
1/2 łyżeczki soli.
Wykonanie:
Do miseczki wlewam 1/2 szklanki wody,dodaję 3 łyżki oleju,2 łyżeczki dymu w płynie, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 czubatą łyżeczkę słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1/2 łyżeczki soli.Składniki wymieszać, wsypać 2 szklanki ugotowanej ciemnej fasoli i zmiksować. Pasta nadaje się do smarowania pieczywa, ja wykorzystałam ją do wykonania pasztecików z ciasta francuskiego jako dodatek do np.barszczu.