Najnowsze Artykuły

Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017
Wołowina odczarowana

Wołowina odczarowana...

08 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Pasta paprykowa

30.10.2017 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Pasta paprykowaPasta paprykowa

Składniki:
– 1 kg papryki
– 25 dag cebuli
– Kilka ząbków czosnku
– 5 dag cukru
– ¼ szkl oleju
– ¼ szkl octu 10%
– 1 łyżeczka oregano
Pieprz do smaku
– Sól do smaku

Wykonanie:
Paprykę i cebulę dobrze oczyszczoną zemleć w maszynce. Dodać pokrojony czosnek, cukier, olej, ocet, przyprawy do smaku i gotować na silnym ogniu przez 20 minut, ciągle mieszając. Gorącą pastę nakładać do słoików. Dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close