Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

20.12.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

Pierś z kurczaka w cieście francuskimPierś z kurczaka w cieście francuskim

Składniki:
– 1 pierś z kurczaka
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 5 cienkich plasterków (60 g) boczku
– Paseczki papryki czerwonej
– Ciasto francuskie
– mleko do posmarowania ciasta
– Sol, pieprz do smaku

Wykonanie:
Oczyścić pierś z kurczaka, opłukać i dokładnie osuszyć. Zrobić kieszonkę, włożyć paseczki papryki czerwonej. Posypać solą i pieprzem do smaku. Pierś z kurczaka zawinąć w plastry boczku. Rozgrzać patelnię na oliwie z oliwek zrumienić z każdej strony pierś. Na środku ciasta francuskiego położyć pierś zawiniętą w boczek i ciasno zwinąć w roladę. Posmarować mlekiem. Pierś przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C wstawić blaszkę z polędwiczką. Piec około 25 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama