Przepisy

Pierś z indyka podana z grzybami na puree ziemniaczanym

Pierś z indyka podana ...

27 października 2022

Zapiekanka z tuńczykiem pod ...

27 października 2022
Grzyby leśne smażone na maśle z natką pietruszki

Grzyby leśne smażone na ...

27 października 2022
Rydze w sosie śmietanowym z makaronem

Rydze w sosie śmietanowym ...

27 października 2022
Stir fry z wieprzowiną i warzywami

Stir fry z wieprzowiną ...

09 października 2022

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 3 [Ostry Kęs]

22.04.2014 | kategoria: Artykuły, Biała kiełbasa, Kiełbasa, Kiełbasa, Przepisy

Wreszcie nadszedł czas wędzenia. Długo na to czekaliśmy.

 
Przy wędzeniu można, przy okazji, miło spędzić czas ze znajomymi:) To był debiut naszej wędzarni, ale takich okazji będzie jeszcze dużo.
 

Wędliny przygotowane do wędzenia.

 
Powyżej – wędliny przygotowane do wędzenia.
Po wędzeniu odpoczywanie, a wieczorem parzenie.
 

Domowa biała kiełbasa.

 

Kiełbasy po wędzeniu, przed parzeniem. Po lewej: a’la chorizo. Po prawej: wiejska z rozmarynem.

 

Wędzone karkówka i szynka.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama