Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Pipki Gęsie

07.02.2022 | kategoria: Dania, Dodatki, Przepisy

Pipki GęsiePipki Gęsie

Składniki:
– 500 g żołądków z gęsi
– 5 średnich cebul
– ½ papryki czerwonej
– Mrożone grzyby leśne (prawdziwki, kurki)
– 4 ząbki czosnku
– 100 g smalcu z gęsi
– sól, pieprz mielony, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy

Wykonanie:
Żołądki doczyścić, wypłukać i obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w pióra, paprykę pokroić w paseczki. Żołądki przeciąć na pół wzdłuż podziału mięśni i obsmażyć na tłuszczu. Dodać cebulę, grzyby, paprykę, przyprawy, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty, chwilę dusić. Wszystko podlać wodą i dusić, aż żołądki zmiękną.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama