Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Polędwiczka wieprzowa z prawdziwkami

22.10.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

Polędwiczka wieprzowa z prawdziwkamiPolędwiczka wieprzowa z prawdziwkami

Składniki:
– 400 g polędwiczki wieprzowej
– 400 g świeżych borowików
– Świeży tymianek
– Masło
– Sól, pieprz do smaku
– Liście laurowe
– Ziele angielskie

Wykonanie:
Prawdziwki dokładnie oczyszczamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Polędwiczkę oczyszczamy z błon i tłuszczu, myjemy i osuszamy. Na rozgrzanej patelni obsmażamy polędwiczkę z każdej strony na maśle, następnie dodajemy pokrojone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Całość smażymy w zależności od wielkości polędwiczki i grzybów około 10-15 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama