Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Roladki z piersi indyka z warzywami gotowane na parze

01.08.2022 | kategoria: Dania, Przepisy

Roladki z piersi indyka z warzywami gotowane na parzeRoladki z piersi indyka z warzywami gotowane na parze

Składniki:
– 5 szt. plastrów z piersi z indyka
– Świeży szpinak
– Papryka czerwona
– Musztarda kielecka
– 1 cebula czerwona
– Szparagi
– Kalafior
– Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Plastry piersi z indyka rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsna. Oprószamy solą i pieprzem. Plastry mięsa smarujemy musztardą, na każdy płat mięsa kładziemy liście szpinaku, paseczki papryki. Plastry mięsa zwijamy, zawijamy w folię spożywczą. Na sitku do gotowania na parze układamy roladki z piersi indyka, szparagi, różyczki kalafiora, cebulę czerwoną i paprykę czerwoną. Gotujemy do miękkości około 25 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama