Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Sałatka z bobem i fasolką szparagową

30.06.2020 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy, Sałatki

Sałatka z bobem i fasolką szparagowąSałatka z bobem i fasolką szparagową

Składniki:
– 500 g bobu
– 500 g zielonej fasolki szparagowej
– 50 g sera feta
– posiekany koperek
– oliwa z oliwek
– sok z cytryny
– 2 ząbki czosnku
– sól
pieprz
– świeże zioła

Wykonanie:
Bób i fasolkę gotujemy na parze do miękkości. Od razu przelewamy zimną wodą lub
W szklance mieszamy oliwę, sok z  cytryny, musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę
Bób obieramy ze skórki, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy warzywa z sosem, posypujemy pokruszona fetą i świeżymi ziołami.

Zobacz artykuł: Piknik

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama