Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Schab pieczony z kością

17.09.2020 | kategoria: Pieczone, Przepisy

Schab pieczony z kościąSchab pieczony z kością

Składniki:
– 1 ½ kg schabu z kością
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka majeranku
– Sól, pieprz do smaku
– Świeża gałązka rozmarynu

Wykonanie:
Schab myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przecieramy przez praskę, dodajemy majeranek, sól, pieprz i wszystko mieszkamy. Tak przygotowaną mieszanką nacieramy mięso, a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso umieszczamy w rekawie do pieczenia, wlewamy 3 łyżki wody, kilka liści laurowych, świeży rozmaryn szczelnie związać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 1,5 h godziny (tyle ile warzy mięso).

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama