Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Ser mozzarella w oleju lnianym

26.09.2018 | kategoria: Dodatki, Marynaty, Przekąski, Przepisy

Ser mozzarella w oleju lnianymSer mozzarella w oleju lnianym

Składniki:
– 100 g sera mozzarella
– świeża czerwona papryka. 
– świeża żółta papryka. 
– kawałek papryczki chilli.
– 2 ząbki czosnku.  
– kilka ziaren czarnego pieprzu
– sok 1/2  cytryny.
– bazylia. 
tymianek lub ulubione zioła.
– około 250 ml oleju lnianego 

Wykonanie:
Ser mozzarella pokroić  na mniejsze kawałki Paprykę i papryczkę chilli pokroić na drobno. Obrany czosnek pokroić w plasterki. 
Do słoika włożyć paprykę, czosnek, ser mozzarella, zioła, pieprz, wlać sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Całość zalać olejem lnianym. Słoiki zakręcić i wstawić do lodówki. Ser jest gotowy do spożycia po 24 godzinach.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama