Szaszłyki z piersi indyka z grillowaną papryką i szparagami
Składniki na ok. 10 szaszłyków:
– 700 g filetu z piersi indyka;
– 300 g chudego boczku lub szynki;
– 2 cebule;
– 4 ząbki czosnku;
– 1 łyżka oleju;
– 1 łyżeczka papryki słodkiej;
– 1/2 łyżeczki papryki ostrej;
– sól, pieprz;
– Dodatkowo: 10 patyczków do szaszłyków
Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę i umieszczamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy na ósemki, a boczek lub szynkę w kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek Szaszłyki, paprykę i szparagi grillujemy na grillu.