Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Sznycel wiedeński

25.10.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

Sznycel wiedeńskiSznycel wiedeński

Składniki:
– 3 kotlety cielęce

– Mąka kukurydziana

– Bułka tarta

– Jajka

– Sól, pieprz do smaku

– Fioletowe ziemniaki

– Masło

– Cytryna

Wykonanie:
Kotlety rozbijamy na cienkie sznycle około 4-5 mm, następnie posypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor około 3-4 minuty z każdej strony Podajmy z ćwiartką cytryny i fioletowymi ziemniakami.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama