Składniki:
– 2 tortille szpinakowe
– 300 g mięsa z piersi indyka mielonej
– ½ cebuli czerwonej
– 1 papryka czereśniowa ostra
– ½ papryki żółtej
– ½ papryki czerwonej
– ½ łyżeczki przyprawy do indyka
– Sól, pieprz do smaku
– 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy mięso z indyka. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, czosnek i przyprawę do indyka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy kilka minut. Na placki tortilli układamy farsz i zawijamy w rulon. Tortillę podpiekamy na suchej patelni do zarumienienia. Tortillę podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i ulubionym sosem.