Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Żeberka z cebulą podane z pyzami

08.04.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

zeberkaSkładniki

– 1 kg żeberek wieprzowych,
– olej,
– kilka gałązek rozmarynu
– sól,
pieprz
– kilka liści laurowych
– kilka ziaren ziela angielskiego.
– olej kokosowy
– 4 ząbki czosnku,
– 2 duże cebule.

Wykonanie
Żeberka kroimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym do miękkości. Dodajemy świeży rozmaryn, liście laurowe i ziele angielskie. Po koniec dodajemy pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy na małym ogniu około 15 minut.
Żeberka podajemy z domowymi pyzami.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama