Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Zupa gulaszowa

31.05.2021 | kategoria: Przepisy, Zupy

Zupa gulaszowa

Składniki:
– 1 szt. polędwiczki wieprzowej około 50 dkg;
– 2 średniej wielkości cebule;
– 30 dkg świeżych lub mrożonych grzybów prawdziwków;
– 1 papryka czerwona, 1 zielona i 1 żółta;
– masło klarowane;
– sól;
pieprz;
– chilli;
– papryka słodka i ostra;
– liście laurowe;
– ziele angielskie.

Wykonanie:
Polędwicę pokroić w paski, posypać czarnym pieprzem, odstawić na 3 godziny. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć, dodać do mięsa. Prawdziwki pokroić, podsmażyć na maśle klarowanym na złoty kolor i przełożyć do garnka. Paprykę pokroić na kawałki i dodać do pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, chilli, paprykę ostrą i słodką, sól do smaku. Gotować na bardzo wolnym ogniu, aż polędwiczka będzie miękka.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama