Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Podwędzane pałeczki z kurczaka

22.10.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

Podwędzane pałeczki z kurczakaPodwędzane pałeczki z kurczaka

Składniki:
– 8 szt. pałek z kurczaka

Marynata:
80 ml dymu wędzarniczego Smokeland
– 1 łyżeczka pieprzu czarnego
– 1 łyżeczka papryki słodkiej
– 1 łyżeczka majeranku
– 1 łyżeczka tymianku
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka soli
– Sok z jednej cytryny
– Około 5ml oleju rzepakowego

Wykonanie:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce. Nóżki z kurczaka myjemy, osuszamy następnie wkładamy do marynaty. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pałeczki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą marynatą. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni następnie wstawiamy naczynie z nóżkami. Pieczemy około 60-70 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama