Można by długo dyskutować o tym, co znaczy „dobra kiełbasa”. W końcu żyjemy w kraju uznawanym za jedną z kiełbasianych potęg, więc opinie mogą się pojawiać w ilościach tak zmiennych jak ulotne i nieprzewidywalne bywają fascynacje spożywcze wobec szerokiej oferty. Jednak dla porządku spróbujemy wytyczyć jakieś ramy naszego działania.
Odwołujemy się do obecności idei kiełbasy i „polskiej kiełbasy” w naszej tradycji przełożonej na warunki polskiego domu i polskiego rynku. Z przyjemnością opublikujemy zapisy Waszych doświadczeń związanych z obróbką, wytwarzaniem oraz konsumpcją kiełbas i produktów zbliżonych. Również tych powszechnie dostępnych w „codziennym koszyku”. Więc śmiało piszcie.
Chcielibyśmy zgromadzić wokół aktywnych miłośników wyrobów kiełbasianych i wytworów powiązanych. Stworzyć miejsce dla prawdziwych amatorów, zaangażowanych hobbystów, ale również profesjonalistów po godzinach.
Podajemy na otwarciu sporo artykułów i przepisów. Autorzy zapewniają, że sprawdzone. Co nie zwalnia nas z obowiązku poproszenia o więcej. Od Was.
Czekamy na Wasze opinie. W przeciwieństwie do polityki, te strony tworzą przestrzeń, na którą może wpłynąć każdy, kto ma coś sensownego do przekazania.
Zapraszamy do korzystania z serwisu. Forum, wpisy na stronie i komentarze na Face są mile widziane. Kiełbasa z całą swoją tradycją otwiera się na współczesność.