Pomorze - a zwłaszcza Kaszuby słyną ze swoich wyrobów wędliniarskich: najbardziej znane z nich to metka i biała surowa. Poznaj smaki Kaszub.
Cenione firmy:
Zakłady Mięsne NOWAK - Gdańsk - www.zmnowak.pl
KUMMER Wytwórnia Wędlin Władysław Kummer - Rumia - www.kummer.pl
Zakłady Mięsne SKIBA Andrzej Skiba - Chojnice - www.zmskiba.pl
Pełne prezentacje firm:
Kadek Sp. z o.o. - Żukowo - zobacz prezentację firmy
Śląsk - od pokoleń pielęgnuje kulinarne tradycje. Zasmakuj w kaszance, krupnioku i słynnej kiełbasie śląskiej. Chcesz wiedzieć więcej?
Cenione firmy:
Zakłady Przetwórstwa Mięsnego HENRYK KANIA S.A. - Pszczyna - www.zpmkania.com.pl
Zakłady Mięsne "Madej&Wróbel" Sp. z o.o. - Ruda Śląska - www.madejwrobel.pl
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JANO" - Zabrze - www.jano.pl
Podkarpacie - to malownicze krajobrazy, górskie powietrze i wspaniałe przysmaki: wiejska kiełbasa, kiszka pasztetowa i wiele innych.
Cenione firmy:
Zakład Mięsny Dobrowolscy Sp. z o. o. - Wadowice Górne 93 - www.dobrowolscy.com.pl
Zakład Mięsny SMAK-GÓRNO Sp. z o.o. - Górno - www.smakgorno.pl
Zakład Mięsny "JASIOŁKA" - Dukla - www.jasiolka.com
Lubelskie - nadwieprzańskie kiełbasy i kaszanki, cienkie kiełbaski cielęce wytwarzane pod Kraśnikiem. Poznaj lubelskie rarytasy i zajrzyj do naszej mapy kiełbasy.
Cenione firmy:
SEDAR S.A. - Międzyrzec Podlaski - www.sedar.com.pl
"KAROL" Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Międzyrzec Podlaski - www.zpm-karol.pl
MASPOL P.P.H.U. B. Szcząchor - Biłgoraj - www.maspol-bilgoraj.pl
Podlaskie - Wbrew pozorom nazwa nie pochodzi od „pod lasem”, a od „pod Lachami”. Wspaniała kresowa kuchnia, a do jej najbardziej charakterystycznych elementów należy kindziuk, kumpiak i kiszka ziemniaczana.
Cenione firmy:
"Sokołów" S.A. - Oddział w Czyżewie - Czyżew - www.sokolow.pl
Zakład Mięsny "Wierzejki" - Trzebieszów - www.wierzejki.pl
"Perkpol" Sp.j. Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Choroszcz
Mazowsze - Serce Polski, a w nim wspaniały zespół pieśni i tańca, malownicze lasy i długie tradycje kulinarne. Kiełbasa staropolska, jałowcowa, ojcowa oraz kaszanka z Szydłowca zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Cenione firmy:
SOBSMAK Sp. z o.o. - Wołomin - www.sobsmak.com.pl
Zakład Mięsny „Mościbrody” Sp. z o. o. - Wiśniew - www.moscibrody.pl
"Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. - Ostrołęka - www.pekpol.pl
Świętokrzyskie - Ojczyzna aż trzynastu zarejestrowanych mięsnych produktów tradycyjnych, m.in. kiełbasy wąchockiej hycowanej, białej parzonej, łosieńskiej i radoszyckiej.
Cenione firmy:
CONSTAR SA - Starachowice - www.constar.pl
"WIR" Szproch i Pietrusiewicz Zakłady Mięsne Sp. Jawna - Łopuszno - www.wirwir.com
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ryszard Hochel - Piekoszów - www.zpmhochel.pl
Warmia i Mazury - Nie tylko żagle, jeziora i wypoczynek pod namiotem, ale także kiełbasa wiejska i jałowcowa. Wyczuwalne wpływy kuchni pruskiej i polskiej.
Cenione firmy:
Zakłady Mięsne "Warmia" - Biskupiec - www.warmia-zm.pl
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Józef Malinowski - Rybno - www.zm-malinowski.pl
SUPER SMAK SP. Z O.O. Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Jeziorany
Małopolska - słynie z potraw z gęsiny w różnych postaciach. Można też spróbować tam wspaniałych szynek i niepowtarzalnej kiełbasy lisieckiej.
Cenione firmy:
ZPM "ROL-PEK" Leszek Roleski - Zgłobice - www.rolpek.com
Zakłady Mięsne SZUBRYT Zbigniew Szubryt - Chełmiec - www.szubryt.pl
Zaklady Mięsne Unimięs Sp. z o.o. - Chrzanów - www.unimies.com.pl
Lubuskie - Region lubuski słynie z wina, domowego chleba oraz schabu słubickiego. Niewielką ilość zarejestrowanych produktów tradycyjnych nadrabiają jakością.
Cenione firmy:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "TAKO" Tadeusz Kosmala - Żagań - www.tako.tm.pl
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „SŁAWA” Sp. z o.o. - Sława - www.zpmslawa.pl
"Balcerzak i Spółka" sp. z o.o. Sławski Zakład Przetwórstwa Mięsa i Drobiu - Sława - www.balcerzak.pl
Łódzkie - „Ziemia obiecana” i fabryczny krajobraz to nie wszystko. Łódzkie to także jordanowskie kiełbasy i unikalna pasztetowa w pętkach.
Cenione firmy:
SuperDrob S.A. Zakłady Drobiarsko-Mięsne - Łódź - www.superdrob.pl
Zakład Przetwórstwa Mięsnego GAIK - Wielgomłyny - www.gaik.eu
"Wojciechowski" Zakład Usługowo-Handlowy - Opoczno - www.woy.pl
Zachodniopomorskie - Kojarzy się głównie z paprykarzem szczecińskim i jest to najbardziej charakterystyczny przysmak z tego regionu. Jednak produkuje się tam także kabanosy, pyszne jałowcowe i swojskie kiełbasy.
Cenione firmy:
Zakłady Mięsne AGRYF SA - Szczecin - www.agryf.com.pl
BAN Zakład Przetwórstwa Mięsnego i Dodatków Masarskich Bernard Halina Niedźwiedzcy Sp.j. - Resko - www.ban.com.pl
ZPM Grzywacz - Sianów
Opolskie - Żymlok opolski, wątrobianka, kaszanka – dla smakoszy podrobów Opole będzie idealnym miejscem na kulinarną podróż.
Cenione firmy:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Joachim Matejka - Opole - www.zpmmatejka.pl
Cibis Grzegorz Masarstwo-Wędliniarstwo - Naczęsławice
Eurofood Sp. z o.o. Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Strzelce Opolskie
Dolnośląskie - Defilada smaków: mięso domowe w kawałkach, kiełbasa niemczańska, świnka pieczona po zaciszańsku. Palce lizać!
Cenione firmy:
TARCZYŃSKI S.A. - Trzebnica - tarczynski.pl
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Jerzy Gawrycki - Bielawa - gawrycki.pl
MASARNIA Bronisław Urbanowski - Bierutów - urbanowski.eu
Wielkopolska - Nie tylko pyrami Wielkopolska stoi. Salcesony wszelkiego rodzaju oraz bogato przyprawiane majerankiem kiełbasy. Niektóre z nich stały się wręcz kultowe i pisano o nich wierszyki!
Cenione firmy:
Zakłady Mięsne Mielczarek Sp. z o.o. spółka komandytowa - Komorniki k. Poznania - zmmielczarek.pl
Sobkowiak Zakłady Mięsne - Siedlec - sobkowiak.pl
Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. - Golina - zmb.pl
Kujawsko-Pomorskie
Cenione firmy:
Zakłady Mięsne "VIANDO" - Inowrocław - viando.pl
Gzella Sp. z o.o. - Osie - gzella.pl
„Prosiaczek” Sp. z o.o. - Jeżewo - prosiaczek.pl
Promowane:
Strona główna O nas Artykuły Przepisy Konkursy Sklep Kiełbasopedia Polska Mapa Kiełbasy Kontakt
Copyright © 2011-2024 Dobra Kiełbasa
Polityka Prywatności DobraKielbasa.pl