Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Galicjanka z Niemczy (dolnośląskie) - wędzona w dymie z drzew liściastych, lekko słona kiełbasa wieprzowa. Batony wiązane są drewnianymi szpilkami.


Jesus - typ suchej kiełbasy hiszpańskiej, średniorozdrobniona, dojrzewająca z użyciem pleśni.


Żywiecka kiełbasa - półtrwała kiełbasa wędzona, pieczona lub parzona i podsuszana. Ścisła, mało soczysta, o charakterystycznym smaku.


Ukraińska kiełbasa "patrolowa" - sprzedawana w ukraińskich sklepach wieprzowa kiełbasa łudząco przypominająca kolorem i kształtem pałkę milicyjną.


Fuet - katalońska kiełbasa wieprzowa wyrabiana ręcznie, w naturalnej osłonce. Cechą charakterystyczną jest słodkawy smak oraz pleśniowy nalot na skórce.



Reklama

reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close