Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Pieprz - jedna z najpopularniejszych przypraw. Owoce pieprzu mają ostry smak i aromat. Używane do większości gatunków kiełbas.


Wędzenie - sposób konserwowania żywności (m. in. mięsa) za pomocą dymu powstałego w wynik kontrolowanego spalania drewna.


Rozmaryn - ta aromatyczna roślina znakomicie nadaje się do przyprawienia białej kiełbasy. Ma wysoką zawartość olejków eterycznych. Komponuje się dobrze także z dziczyzną, jest świetnym składnikiem marynat.


Galicjanka z Niemczy (dolnośląskie) - wędzona w dymie z drzew liściastych, lekko słona kiełbasa wieprzowa. Batony wiązane są drewnianymi szpilkami.


Kolendra - bardzo popularna przyprawa z basenu Morza Śródziemnego. Ułatwia trawienie i działa rozkurczowo. Jeśli chodzi o zastosowanie w przetwórstwie mięsnym, to dobrze jest ją połączyć z innymi przyprawami. Idealnie komponuje się np. z kminkiem.



Reklama

reklama

Dobra Kiełbasa

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

free dating template
aiken dating jonas
web cam foot fetish tubes
places where singles meet in victoria
1962 hit singles
adult free webcam chats

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close