Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Fuet - katalońska kiełbasa wieprzowa wyrabiana ręcznie, w naturalnej osłonce. Cechą charakterystyczną jest słodkawy smak oraz pleśniowy nalot na skórce.


Bułczanka - wyrób przypominający kaszankę, składający się z krwi, podrobów, przypraw oraz miękiszu bułki


Biała kiełbasa - nietrwała, średnio rozdrobiona kiełbasa surowa lub parzona, z mięsa wieprzowego w naturalnym jelicie. Tradycyjna potrawa wielkanocna.


Tymianek - roślina pochodząca z basenu Morza Śródziemnego, istotny składnik ziół prowansalskich. Idealny do tłustych kiełbas i mięs.


Rozmaryn - ta aromatyczna roślina znakomicie nadaje się do przyprawienia białej kiełbasy. Ma wysoką zawartość olejków eterycznych. Komponuje się dobrze także z dziczyzną, jest świetnym składnikiem marynat.



Reklama

reklama