Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Tymianek - roślina pochodząca z basenu Morza Śródziemnego, istotny składnik ziół prowansalskich. Idealny do tłustych kiełbas i mięs.


Antrykot - mięso z tuszy wołowej lub cielęcej. Długi mięsień wzdłuż kręgosłupa, przyrastający do żeber. Nazywa się tak również kotlet z ubitego w/w mięśnia.


Maszynka do mielenia mięsa - mechaniczne narzędzie kuchenne, służące do rozdrabniania mięsa, napędzane ręcznie lub elektrycznie.


Kadek Sp. z o.o. - wiodący producent jelit naturalnych marszczonych. Istnieje od 1999 roku. Działa na rynku dostawców dla przemysłu mięsnego. Zajmuje się produkcją uszlachetnianych, skalibrowanych jelit naturalnych oraz ich sprzedażą. Są to wyroby nowej generacji nawiązujące do tradycji wędliniarskich


Pieprz - jedna z najpopularniejszych przypraw. Owoce pieprzu mają ostry smak i aromat. Używane do większości gatunków kiełbas.



Reklama

reklama