Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Kadek Sp. z o.o. - wiodący producent jelit naturalnych marszczonych. Istnieje od 1999 roku. Działa na rynku dostawców dla przemysłu mięsnego. Zajmuje się produkcją uszlachetnianych, skalibrowanych jelit naturalnych oraz ich sprzedażą. Są to wyroby nowej generacji nawiązujące do tradycji wędliniarskich


Jelita wieprzowe cienkie do kiełbas (Kadek) - jelita naturalne cienkie konfekcjonowane w 15 metrowe pęczki. Jest to ilość wystarczająca do zrobienia w domowych warunkach np. swojskiej białej kiełbasy z masy 5-10 kg surowca. Doskonałe do swojskich wyrobów takich jak kiełbasa biała i wiejska czy krupnioki.


Maszynka do mielenia mięsa - mechaniczne narzędzie kuchenne, służące do rozdrabniania mięsa, napędzane ręcznie lub elektrycznie.


Jelita naturalne - zwierzęce jelita używane jako osłonki do kiełbas.


Łosieńska Kiełbasa - wytwarzana w rejonie



Reklama

reklama