Spis alfabetyczny

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U W Z Ż



Losowe hasła


Rychtalska kaszanka - jedna ze specjalności Wielkopolski. Obok podrobów i kaszy w jej składzie znajdziemy także miękisz bułki.


Łosieńska Kiełbasa - wytwarzana w rejonie


Kadek Sp. z o.o. - wiodący producent jelit naturalnych marszczonych. Istnieje od 1999 roku. Działa na rynku dostawców dla przemysłu mięsnego. Zajmuje się produkcją uszlachetnianych, skalibrowanych jelit naturalnych oraz ich sprzedażą. Są to wyroby nowej generacji nawiązujące do tradycji wędliniarskich


Biała kiełbasa - nietrwała, średnio rozdrobiona kiełbasa surowa lub parzona, z mięsa wieprzowego w naturalnym jelicie. Tradycyjna potrawa wielkanocna.


Herbaciana metka - wędzona metka drobnorozdrobniona.



Reklama

reklama