Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku

30.09.2021 | kategoria: Dania, Przepisy

Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińskuDietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku

Składniki:
– 200 g piersi z indyka,
– 1 papryka czerwona,
– ½ małej cukinii,
– 1 cebula,
– ½ szkl. cieciorki ze słoika,
– 1 łyżeczka przyprawy do potraw chińskich,
– Sól, pieprz do smaku,
– Ryż brązowy,
– Olej smakowy.

Wykonanie:
Pierś z indyka kroimy w paseczki 2cm x 3cm, paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cukinię i cebulę w pół-krążki. Ryż gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy pierś z indyka i cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, cukinię i cieciorkę. Potrawę posypujemy przyprawą chińską i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy do miękkości. Pierś z indyka podajemy z ryżem brązowym.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama