Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Makaron z sosem mięsno-grzybowym

26.09.2018 | kategoria: Dania, Przepisy

Makaron z sosem mięsno-grzybowymMakaron z sosem mięsno-grzybowym

Składniki:
– makaron świderki
– lub ziemniaki

Sos mięsno -grzybowy
– 6 plastrów schabu bez kości
– 1 ½ łyżki mąki
– 2 liście laurowe
– 3 łyżeczki pudru z suszonych grzybów
– 3 ziarna ziela angielskiego
– Sól, pieprz do smaku
– 2 szkl. wody

Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso obsmażyć na rozgrzanej patelni, zalać gorącą wodą, dodać przyprawy i puder z grzybów. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec wymieszać mąkę z odrobiną wody i zawiesiną mięsno grzybową i zagęścić sos.
Podawać z makaronem lub gotowanymi ziemniakami.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama