Najnowsze Artykuły

Kuchnia na kółkach...

28 listopada 2017
Mięso i owoce – zgrany duet

Mięso i owoce – ...

17 listopada 2017
Dietetyczne białe mięso.

Dietetyczne białe mięso...

27 października 2017
Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe...

16 października 2017
Kuchnia czeska

Kuchnia czeska...

26 września 2017

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Schab pieczony z plastrami słoniny

28.11.2017 | kategoria: Dania, Przepisy

Schab pieczony z plastrami słoninySchab pieczony z plastrami słoniny

Składniki:
– 1 kg schabu,
– cienkie plastry słoniny
– sól,
pieprz
– 1 łyżeczka tymianku
– 1 łyżeczka rozmarynku
– 1 łyżeczka ziół prowansalskich
– Kilka liści laurowych.
– 2 ząbki czosnku

Wykonanie:
Schab dokładnie opłukać, nacieramy czosnkiem i przyprawami.
Mięso wkładamy na lodówki na jedną dobę. Schab okładamy cienkimi plastrami słoniny posypujemy solą i pieprzem. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy pół szklani wody. Schab pieczemy w 180 stopniach około 1 godzinę.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close