Składniki:
– Skrzydełka 1 kg
– Sos sojowy 1 łyżka
– Miód 1 łyżka
– Musztarda 1 łyżka
– Czosnek 1 ząbek
– Papryka słodka 1 łyżeczka
– Papryka słodka wędzona 1 łyżeczka
– Sól do smaku
Wykonanie:
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie odkrawamy końcową, najkrótszą część. Marynata.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki i zalewamy nimi mięso. Skrzydełka wkładamy do szczelnego naczynia i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny, a jeśli mamy czas na całą noc. 30 minut przed rozpoczęciem grillowania wyjmujemy je z lodówki. Rozgrzewamy grilla i grillujemy skrzydełka z obu stron, często odwracając.