Najnowsze Artykuły

Jesienne gulasze

Jesienne gulasze...

27 września 2019
Burgery z grilla

Burgery z grilla...

13 września 2019

Sezon ogórkowy trwa...

28 sierpnia 2019

Jak dobrze zjeść na ...

26 sierpnia 2019

Letni obiad...

25 czerwca 2019

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Szarpana karkówka

30.09.2019 | kategoria: Dania, Przepisy

Szarpana karkówkaSzarpana karkówka

Składniki:
– 1,5 kg karkówki
– 3 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
– 1 łyżeczka pieprzu czarnego
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka kolendry
– Kilka liści laurowych
– Kilka ziaren ziela angielskiego
– Świeży rozmaryn
– 50ml dymu wędzarniczego w płynie
– 100ml bulionu wieprzowego
– 3 cebule

Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce z dymem wędzarniczym, a następnie natrzeć marynatą mięso i wstawić do lodówki na 24 godziny. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki.
Na dno naczynia wolnowaru włożyć cebulę, karkówkę i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gałązkę rozmarynu, a następnie wlać bulion. Piec w wolnowarze około 6-8 godzin w niskiej temperaturze lub w naczyniu w piekarniku.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama